110 години БЕЛОДРОБНА БОЛНИЦА – ТРОЯН

юни 12, 2015

110 години БЕЛОДРОБНА БОЛНИЦА – ТРОЯН

Национален симпозиум

„110 години вдъхновение и грижи за белодробно болните в България“

4 -5 юли 2015г.гр. Троян

 

„Годината е 1905, датата е 5 юли….. в подобаваща обстановка, в този красив кът на Предбалкана – гр. Троян, е открита първата специализирана белодробна болница в България – днес „СБАЛББ-Троян“ ЕООД. 110 години по-късно ще отбележим това събитие с Национален симпозиум с международно присъствие – „110 години вдъхновение и грижи за белодробно болните в България“.

Научното събитие се организира от Сдружение за превенция и лечение на белодробни заболявания   и СБАЛББ-Троян и ще се проведе на 4 и 5 юли 2015 година от 13:00 часа в залата на читалище „Наука“ в гр.Троян. Във форума ще вземат участие 200 специалисти-пулмолози от цялата страна, както и водещи в областта на пневмологията и фтизиатрията фармацевтични фирми. Утвърдени у нас и в Европа лектори ще представят актуални теми, свързани с белодробните заболявания, ще споделят своя опит, познания и добри практики в решаването на респираторните здравни проблеми. Нарастващата значимост на белодробните заболявания поставя пред обществото и нас – белодробните специалисти, по-високата необходимост да осигурим на нашите пациенти качествена и навременна медицинска помощ и лечение.

На 5 юли в 9:30 часа в Белодробна болница Троян ще открием изложба от творби на ученици от Националната гимназия за приложни изкуства „Проф. Венко Колев“, която нарекохме „Медицина и живопис – две изкуства срещу болката“

 

З А П О В Я Д А Й Т Е

 

Posted in Новини by admin