Отделение образна диагностика

Ние възприемаме грижата за пациента като наша основна задача. Всяко проведено изследване се интерпретира задълбочено от лекар специалист по образна диагностика.

отделение образна диагностика

Целта ни е да осигурим максимално високо ниво на образна диагностика при осигурен максимален комфорт и гарантирана конфиденциалност на пациентите.

В отделението са ситуирани 3 кабинета

 1. Рентгенографичен кабинет – оборудван за рентгенова диагностика на дихателната система и торакса.
 2. Рентгеноскопичен кабинет – за оценка на рентгеновия образ на белия дроб и сърцето в динамика.
 3. Ехографски кабинет – за ехографска диагностика на белия дроб и плеврата и за коремни органи. 

 

Началник отделение: Д-р Илия Йорданов  Работно време: Всеки делничен ден от 07:30 до 18:00 часа , събота и неделя – по график.
Отделението по Образна диагностика в „СБАЛББ-Троян“ ЕООД предлага:

Отделение образна диагностика

 • Най-високо, съвременно ниво на апаратура за образна диагностика
 • Извършване на изследвания в деня на тяхното назначаване.
 • Висококвалифициран и учтив персонал
 • Консултация с висококвалифицирани, сертифицирани специалисти по Образна   диагностика;
 • Опитни и внимателни лаборанти;
 • Високи технологии за регистрация и архивиране;
 • Изключително конкурентни цени;
 • Осигурен безплатен паркинг за пациентите;

Всички образни изследвания и диагностични разчитания се обработват и архивират от съвременна електронна система осигуряваща сравнителна оценка на всички проведени изследвания, както и достъп до информацията от всички лекари благодарение на он-лайн, уеб-базираната ни система за архивиране и съхранение (PACS).

Системата позволява и пренасяне на образи с цел консултация или второ мнение до всяка точка от земното кълбо. Изображенията от всички изследвания се документират на CD. 

Допълнителна информация и записване на телефон - 0878 13 45 11/ 0670 6 27 01, втр. 218

МОЛЯ, НОСЕТЕ ВСИЧКИ ПРЕДХОДНИ ОБРАЗНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ  Сравнението с предходни изображения е много ценно за оценка на състоянието ви. Прегледите и консултациите в отделението по Образна диагностика се провеждат след предварително записан час на Регистратурата.

 

Как ще получа моите резултати

Резултатите от изследването се интерпретират от висококвалифицирани и сертифицирани специалисти по образна диагностика. Резултатите от изследването ви ще бъдат документирани на електронен носител и предадени в предварително уговорен ден и час или ще бъдат изпратени на посочена от вас електронна поща.

Безопасни ли са рентгеновите лъчи

Риск, свързан с излагане на рентгенови лъчи, съществува, но той е много малък и е незначителен в сравнение с ползата от изследването. 

Колко време ще отнеме изследването

С използването на цифровата рентгенова техника изследването отнема само няколко минути.

Конвенционални образни изследвания

образна диагностикаКонвенционалната рентгенография е най-масово прилаганият образен метод.

Методът е бърз и лесен за изпълнение. Използва се като първо средство за диагностика на широк спектър от заболявания

Рентгеноскопията е друг метод на конвенционално рентгеново изследване, при което образът се получава на диагностичен монитор в реално време.

Този вид изследване се използва за доуточняване на патологични процеси в различни проекции, както и за изследване на кухинни и движещи се органи.

Всички образи се получават под прекия контрол на лекар-рентгенолог.

Как да се подготвя

Обикновено не е необходима специална подготовка в повечето случаи с изключение на някои контрастни образни изследвания.

Метали и твърди пластмасови предмети пречат на изображенията, така че в деня на изследването избягвайте дрехи с ципове и закопчалки, ако е възможно.

Колиета, обеци, гривни или пръстени може да се наложи да бъдат свалени преди изследването. Лаборант ще ви покаже сигурно място за съхранение на вашите лични вещи.

Всички образни изследвания и диагностични разчитания се обработват и архивират от съвременна електронна система, осигуряваща сравнителна оценка на всички проведени изследвания, както и достъп до информацията от всички лекари благодарение на онлайн базираната ни система за архивиране и съхранение (PACS). 

Как протича изследването

Лаборант ще ви разясни процедурата и ще ви предложи да попълните информирано съгласие.

Жените в детеродна възраст трябва винаги да информират, ако има някаква вероятност за бременност. Рентгеновите изследвания са напълно безболезнени.

Някои изследвания може да доведат до лек дискомфорт, свързан с положението на тялото върху масата на рентгеновия апарат.

При някои изследвания е необходимо да сте в неудобна позиция, но това е само за много кратко време. Всяко движение по време на рентгеновото изследване ще доведе до намаляване качеството на образите и може да наложи процедурата да се повтори.

Ако имате въпроси, не се колебайте и се свържете с нас!

 

Skip to content