Диагностика и лечение на сънна апнея

Будите се сутрин с усещането, че не сте се наспали и работният Ви ден не протича така, както е протичал преди години, трудно се концентрирате върху работата си и искате да легнете да поспите.

кабинет сънна апнея

Станали  сте  раздразнителен, бързо задремвате пред телевизора, а вероятно и зад волана, сънят Ви е неспокоен, хъркате силно и се събуждате с усещането, че се задушавате.

Ходите често през нощта по малка нужда, необяснимо наддавате на тегло, имате хипертония и повишена кръвна захар.

Ние ще Ви помогнем!  Вие най- вероятно имате синдром на обструктивна сънна апнея (ОСА).  

В нашия кабинет ще извършим необходимите изследвания и ще предложим подходящото за Вас лечение.

 Обструктивната сънна апнея е често срещана болест.

При нея има повтарящи се епизоди на частично  или пълно колабиране на горните дихателни пътища по време на сън с продължителност 10 или повече секунди, което е свързано с ограничено или пълно прекъсване на дихателния поток към долните дихателни пътища, водещо до ниско ниво на кислорода в кръвта и чести микросъбуждания, нарушаващи структурата на съня.

Спадането на кислородното насищане на кръвта представлява сериозен риск за вашето здраве. Обструктивната сънна апнея  уврежда организма скрито и е доказана причина за резистентната на лечение артериална хипертония, повишава риска за миокарден инфаркт, сърдечна недостатъчност, аритмии, захарен диабет, затлъстяване, пътно транспортни произшествия.

В нашия кабинет ще Ви бъде извършен преглед  и изследване на дишането по време на сън. След поставяне на диагнозата ОСА /обструктивната сънна апнея / ще Ви бъде препоръчано индивидуално комплексно  лечение, съобразено със симптомите и тежестта на състоянието Ви.  

Специфичната терапия се състои от нощно използване  на РАР- апарат, който поддържа горните дихателни пътища, отворени по време на сън.

Процесът на лечение ще бъде мониториран от нашите специалисти до постигане на корекция на симптомите и  оптимално качество на живот на пациента.