Кабинет за отказване от тютюнопушене

НИЕ МОЖЕМ ДА ВИ ПОМОГНЕМ ДА СПРЕТЕ ТЮТЮНОПУШЕНЕТО

kabinet tutunopushene Специализирана болница за активно лечение на белодробни болести-Троян ЕООДТютюнопушенето е разпространен в световен мащаб навик със социално, здравно,икономическо и политическо значение.

По данни на Американското торакaлно дружество (АТS) половината от пушачите умират поради навика си.

Например в САЩ за периода 1964 – 2004 г. пушенето на цигари е предизвикало 12 милиона смъртни случая, вкл. 4.1 мил. от рак, 5.5 милиона от сърдечно-съдови болести, 1.1 милиона от белодробни заболявания и 94 000 смъртни случая при деца, свързани с пушенето на майката по време на бременността.

През 2000 г. в света от рак на белия дроб са се разболели 1.2 милиона души, а през 2008 г. – 1.5 милиона.

Една от малкото известни и предотвратими причини е тютюнопушенето, с достатъчно доказателства за канцерогенността му при хора.

Още през 50-те години на миналия век е установена връзката между тютюнопушенето и белодробния карцином. От тогава тютюнопушенето, като причина за развитие на рак, е обект на изследване от IARC (Международната агенция за изследване на рака).

Проведените проучвания показват, че освен белодробен карцином, тютюнопушенето причинява  и карциноми на други органи, като например на устната кухина, на пикочния мехур, дебелото черво, хранопровода и други.

Цигареният дим представлява комплекс от  над 5000 съставки и причинява много и разнообразни белодробни и системни ефекти в човешкия организъм.

spirane cigari Специализирана болница за активно лечение на белодробни болести-Троян ЕООД С тютюневия дим се инхалират различни количества токсини с киселинен или алкален характер, които предизвикват разнообразни ефекти върху различни клетъчни системи в дихателните пътища.

Тютюнопушенето причинява и хронични белодробни болести, сериозни сърдечно-съдови увреждания (инфаркт,инсулт, аневризми, атеросклероза), безсъние, главоболие, сърцебиене, нарушава функционирането на половата система при жените, води до стомашно-чревни оплаквания, предизвиква преждевременно и пристрастяване с последици – подобни на останалите наркотични вещества.

Вредното действие на цигарите засяга и т.нар. пасивни пушачи – многобройни проучвания показват, че над 45% от изложените системно на тютюнев дим страдат от сериозни болести.

Тютюнопушенето вреди сериозно и на личния бюджет. Например, ако пушите по 1 кутия дневно (при средна цена 5 лв.), за месец става 150 лв., а за една година – 1500 лв.

Квалифициран лекар специалист, сертифициран хомеопат ще Ви помогне да се откажете от вредния навик като изготви специално за Вас индивидуална програма.

Програмата включваща комплекс от терапии, съответстващи на нивото на Вашата зависимост, здравословното Ви състояние, възрастта Ви и личната Ви мотивация.

Предлаганите програми включват

  • Поведенческо лечение;
  • Хомеопатични и фитотерапевтични средства;
  • Автотренинг;
  • Фитотерапевтични средства;
  • Хранителни добавки;
  • Никотин-заместващи средства;
  • Акупунктура

Телефон за контакт и записване за кабинет за отказване от тютюнопушене

Телефони за записване.: 0670 62 701вътр.104
вътр.115

Работно време:Понеделник – ПетъкОт 8:00 до 12:00 часагр.Троян, ул.„Васил Левски“ №253