Пациентите за нас

Пенка Ц. Вълкова, с. Дълбок дол

С благодарности към екипа на Болница за Белодрбни болести

По време на грипната епидемия ми се наложи да посетя Специализирана болница за активно лечение на белодробни болести (СБАЛББ) – Троян в пневмологично отделение  “Първи блок” с началник отделението д-р Красимир Ковашки.

Аз съм астматик и друг път ми се е налагало. Там работят в екип от доктора до санитарката, мили и внимателни към своите пациенти.

Сега, когато нашите лекари масово напускат страната и отиват в чужбина да се реализират, този екип амбицията да работи тук.
Условията за лекуване са на ниво. Навсякъде е чисто, уютно, топло. Във всяка стая има телевизор, храната е вкусна.

Но най-голямото впечатление прави чувството за дълг и отзивчивост, защото напоследък те най – липсват в нашите взаимоотношения. На нас, възрастните, две мили думи ни трябват за кураж. Благодаря за грижите и пожелавам на целия колектив здраве, успехи в благородната професия, пролетно настроение, много щастливи мигове и всичко добро.

 

Иванка Спахийска, Троян

Истинска приказка

На фона на безвремие и бездушие има в страната здравно заведение, в което работят професионалсти. Хора със сърце, които обичат професията си и не гледат на пациентите като касичка. Говоря за троянската Белодробна болница (СБАЛББ – Троян) с управител д-р Цветомила Дудевска.

При тях може здравната пътека да е за 7 дни, но ме държаха 16 дни, докато оздравея напълно – понеже във времето на пребиваване в болницата отключих още здравни проблеми. Хиляди благодарности на екипа на д-р Красимир Ковашки – д-р Диана Аврамова, д-р Иванка Копринска, старшата сестра Иванка Чакьрска и всички сестри от отделението.

Минаха два месеца от престоя ми и все още се питам дали не съм сънувала – такова отношение, организация, професионализъм! Когато бях в болницата, там идваха гости -пристигна делегация от Германия и очакваха друга от Швейцария. И си мисля, че няма да е зле здравният ни министър да заведе в Белодробната болница в Троян и наша делегация, представители на водещите здравни заведения, за да почерпят опит от екипа на д-р Дудевска – за качествено лечение, отношение към пациентите, успешен мениджмънт.

БЛАГОДАРЯ ВИ, скъпи лекари и сестри от нашата Белодробна болница!

 

Петър Кънчев, гр. Казанлък

“Oтличен” за персонала на троянската Белодробна болница

Уважаема редакция, Чрез страниците на вашия вестник искам да изразя голямата си благодарност към завеждащия Първо пулмологично отделение на Белодробната болница – д-р Ковашки, лекарите – д-р Аврамова и д-р Копринска, старшата сестра Чавдарова, както и към всички останали медицински сестри и санитарки от отделението, за техния всеотдаен труд и грижи за болните.

Още с влизането си в отделението дошлите за лечение пациенти са посрещани с “добре дошли” от тях, а при престоя си там те чувстват загрижеността и големия им професионален опит. На ниво е и хигиената, заслуга за което имат санитарките.

В троянската Белодробна болница се лекуват пациенти от цялата страна, което говори за доброто име и авторитета й сред останалите лечебни заведения в България. И ако трябва да оценя труда, квалификацията и отношението на персонала й към болните, то оценката ще е “отличен”.

Затова пожелавам на екипа на Първо отделение, на колегите им от другите две отделения и, разбира се, на управителката д-р Цветомила Ду-девска много здраве, за да се борят с болестите и да даряват своите пациенти с този най-ценен дар.

Красимира Славейкова гр.Берковица

Гордея се, че в България има такива изключителни професионалисти!

Благодаря Ви, че неуморно прилагате своите знания и умения, за да оздравяваме. Тръгвам си от тук изпълнена с обич и доверие, и ще дойда пак, защото вече знам къде да се лекувам , когато е нужно ! Благодаря!

Александрина Шаханова гр.Русе

Възхитена съм от отношението към болния!

Много често попадам в болнични заведения, но тук останах възхитена от отношението към болния, от грижите и лечението. Напълно убедена съм, че това лечебно заведение притежава най-важното – човешкия ресурс, който с ум, сърце и професионализъм може да връща здравето на хората, които идват тук с вяра и надежда. Благодарим за всичко!

Радка Калчева с.Голяма Желязна

Поклон пред Вашата всеотдайност!

Благодарим Ви за професионализма, грижите, лечението. За тишината, чистотата и спокойствието, което цари в това малко “гнездо на надеждата”събрало болни от цяла България. Хвала Ви! Дълбок поклон пред тежката Ви милосърдна работа!Поклон пред Вашата всеотдайност! Благодарим Ви!а

Димитър Кръстев с.Овча Могила

Тук връщат вярата в живота!

Всяка година от 1994год. идвам на лечение в “СБАЛББ – Троян”ЕООД. Грижите към нас тук са прекрасни. Лекарите, медицинските сестри и целият медицински персонал са чудесни, истински професионалисти. Тук връщат вярата в живота – болен идваш, здрав си отиваш.