Пациентите за нас

Семейство Искра и Иван Фичеви, град Троян

Хвала ви, добри хора! Сполай ви, прекрасни лекари, сестри и санитари!

В навечерието на един от най прекрасните християнски празници да пожелаем на всички ви здраве и да помолим Бог да ви даде щастие!

КАКТО хиляди хора, я срещнахме и ние, коварна, неизвестна – болестта, видяхме я в загрижения поглед на д-р Краевски и в направлението, звучащо като поредния удар на съдбата, когато постъпвахме за лечение в специализираната Белодробна болница в Троян. Но още при приемане в отделението прекрасното отношение на д-р Бенева и д-р Субашки започна да намалява ужаса, породен от неизвестното в душата.

И ВЕДНАГА започнаха постоянните прегледи, визитации, контрол на показателите както от лекуващите лекари, така и от всички дежурни – д-р Ковашки, д-р Иванова, д-р Колева, които, без да пестят усилия, извършваха пълни и обстойни прегледи на всеки болен.

УВАЖАЕМА д-р Дудевска, това, което сте изградили като база в тази болница, като екип, като изключителен ред, е нещо, което се среща много рядко и е просто невероятно. Убедени сме, че този перфектно смазан механизъм на работа в поверената Ви болница е в основата на много високото доверие на хората, които търсим помощ при Вас, и на големите успехи в лечението на жителите на града ни.

ТРУДНО е да изкажем огромната си благодарност към Вас, мили хора! Д-р Бенева, а за Вас просто не е възможно. Никога няма да забравя как преди много години видях в  студентската Ви книжка оценка „Оличен 6 +“. Мисля, че с отношението си към болните и компетентното им лечение доказвате ежедневно тази оценка. По един абсолютно безспорен начин! В условията на истинска война!

НО ПОНЕ можем в навечерието на един от най-прекрасните християнски празници да пожелаем на всички ви здраве и да помолим Бог да ви даде щастие!

 Искра Фичева, Иван Фичев28 април 2021 г., Троян

Генадий Маринов, град Троян

Благодарност и респект към екипа на троянската Белодробна болница.
Към изключителния професионалист д-р Субашки и прекрасната във всичко д-р Бенева, знаещи какво правят, умеещи да го правят и също толкова важното – правещи го със сърце, с емпатия.
Към всички – съжалявам, че не мога да изброя имената им – лекари, сестри, лаборанти, помощен персонал; целият екип е такъв, професионалисти със сърце. Руми, неуморната санитарка с бялата коса, и само тя е достатъчна да ви убеди, че не преувеличавам, и тя лекува, с добрина.

Разбира се, шефката д-р Дудевска – здравен мениджър от европейска класа. Ако някой е забравил, ще припомня – в по-ранните години на объркания ни преход имаше момент, когато тази най-стара белодробна болница на Балканите бе пред съсипия и закриване, днес я има и е това, което е, благодарение на д-р Дудевска, на нейните умения да брани добрата кауза, на енергията, компетентността, размаха, упоритостта, екипността, дипломатичността, чара й. Шапки долу!

Накрая, но отпред по важност, ще кажа за един велик троянски лекар. Всички го знаят – висок, крачещ пеша по троянските улици, непарадиращ с нищо, тъй обикновен, както могат да са само истински големите.  Д-р Ковашки! Истински майстор в лекарското изкуство, подготвен, безкористен, всеотдаен, от хората, които обичат да обичат, което като че ли е задължително за лекарската професия.
Не преувеличавам – лекуваше години наред майка ми, лекува мен и жена ми при скорошния ни сблъсък с короната, лекувал е десетки познати и приятели, единодушни сме. Човек, който ми дава самочувствие, че съм троянец и българин, и вяра, че ще ни бъде.

Пенка Ц. Вълкова, с. Дълбок дол

С благодарности към екипа на Болница за Белодрбни болести

По време на грипната епидемия ми се наложи да посетя Специализирана болница за активно лечение на белодробни болести (СБАЛББ) – Троян в пневмологично отделение  “Първи блок” с началник отделението д-р Красимир Ковашки.

Аз съм астматик и друг път ми се е налагало. Там работят в екип от доктора до санитарката, мили и внимателни към своите пациенти.

Сега, когато нашите лекари масово напускат страната и отиват в чужбина да се реализират, този екип амбицията да работи тук.
Условията за лекуване са на ниво. Навсякъде е чисто, уютно, топло. Във всяка стая има телевизор, храната е вкусна.

Но най-голямото впечатление прави чувството за дълг и отзивчивост, защото напоследък те най – липсват в нашите взаимоотношения. На нас, възрастните, две мили думи ни трябват за кураж. Благодаря за грижите и пожелавам на целия колектив здраве, успехи в благородната професия, пролетно настроение, много щастливи мигове и всичко добро.

 

Иванка Спахийска, Троян

Истинска приказка

На фона на безвремие и бездушие има в страната здравно заведение, в което работят професионалсти. Хора със сърце, които обичат професията си и не гледат на пациентите като касичка. Говоря за троянската Белодробна болница (СБАЛББ – Троян) с управител д-р Цветомила Дудевска.

При тях може здравната пътека да е за 7 дни, но ме държаха 16 дни, докато оздравея напълно – понеже във времето на пребиваване в болницата отключих още здравни проблеми. Хиляди благодарности на екипа на д-р Красимир Ковашки – д-р Диана Аврамова, д-р Иванка Копринска, старшата сестра Иванка Чакьрска и всички сестри от отделението.

Минаха два месеца от престоя ми и все още се питам дали не съм сънувала – такова отношение, организация, професионализъм! Когато бях в болницата, там идваха гости -пристигна делегация от Германия и очакваха друга от Швейцария. И си мисля, че няма да е зле здравният ни министър да заведе в Белодробната болница в Троян и наша делегация, представители на водещите здравни заведения, за да почерпят опит от екипа на д-р Дудевска – за качествено лечение, отношение към пациентите, успешен мениджмънт.

БЛАГОДАРЯ ВИ, скъпи лекари и сестри от нашата Белодробна болница!

Петър Кънчев, гр. Казанлък

“Oтличен” за персонала на троянската Белодробна болница

Уважаема редакция, Чрез страниците на вашия вестник искам да изразя голямата си благодарност към завеждащия Първо пулмологично отделение на Белодробната болница – д-р Ковашки, лекарите – д-р Аврамова и д-р Копринска, старшата сестра Чавдарова, както и към всички останали медицински сестри и санитарки от отделението, за техния всеотдаен труд и грижи за болните.

Още с влизането си в отделението дошлите за лечение пациенти са посрещани с “добре дошли” от тях, а при престоя си там те чувстват загрижеността и големия им професионален опит. На ниво е и хигиената, заслуга за което имат санитарките.

В троянската Белодробна болница се лекуват пациенти от цялата страна, което говори за доброто име и авторитета й сред останалите лечебни заведения в България. И ако трябва да оценя труда, квалификацията и отношението на персонала й към болните, то оценката ще е “отличен”.

Затова пожелавам на екипа на Първо отделение, на колегите им от другите две отделения и, разбира се, на управителката д-р Цветомила Ду-девска много здраве, за да се борят с болестите и да даряват своите пациенти с този най-ценен дар.

Красимира Славейкова гр.Берковица

Гордея се, че в България има такива изключителни професионалисти!

Благодаря Ви, че неуморно прилагате своите знания и умения, за да оздравяваме. Тръгвам си от тук изпълнена с обич и доверие, и ще дойда пак, защото вече знам къде да се лекувам , когато е нужно ! Благодаря!

Александрина Шаханова гр.Русе

Възхитена съм от отношението към болния!

Много често попадам в болнични заведения, но тук останах възхитена от отношението към болния, от грижите и лечението. Напълно убедена съм, че това лечебно заведение притежава най-важното – човешкия ресурс, който с ум, сърце и професионализъм може да връща здравето на хората, които идват тук с вяра и надежда. Благодарим за всичко!

Радка Калчева с.Голяма Желязна

Поклон пред Вашата всеотдайност!

Благодарим Ви за професионализма, грижите, лечението. За тишината, чистотата и спокойствието, което цари в това малко “гнездо на надеждата”събрало болни от цяла България. Хвала Ви! Дълбок поклон пред тежката Ви милосърдна работа!Поклон пред Вашата всеотдайност! Благодарим Ви!а

Димитър Кръстев с.Овча Могила

Тук връщат вярата в живота!

Всяка година от 1994год. идвам на лечение в “СБАЛББ – Троян”ЕООД. Грижите към нас тук са прекрасни. Лекарите, медицинските сестри и целият медицински персонал са чудесни, истински професионалисти. Тук връщат вярата в живота – болен идваш, здрав си отиваш.