Партньори

Община ОСТЕРМУНДИГЕН - ШВЕЙЦАРИЯ

ostermundigen Специализирана болница за активно лечение на белодробни болести-Троян ЕООДОт 1999 година до днес болницата поддържа контакти и реализира ежегодни проекти с Община Остермундиген Швейцария .

Комисията за партньорство на Община Остермундиген Швейцария, организира финансирането на изработени от лечебното заведение проекти за доставка на апаратура, оборудване и консумативи, като по тези проекти от 2003 година до днес са закупени електрокардиографи, пациентен монитор, кислородни концентратори, респиратор,вакуум аспиратор,както и болничен инвентар, постелъчно бельо и работно облекло.

През 2008 г. на болницата беше дарена оборудвана линейка , марка Мерцедес.

През 2015 г със средства в размер на 9877 се осъществи ремонт на интензивен сектор и доставка на ново оборудване .

Партньорството продължава и до настоящия момент.

АСОЦИАЦИЯ НА БЪЛГАРИТЕ БОЛЕДУВАЩИ ОТ АСТМА

2014 г.Съвместен проект с АББА
«Овластяване чрез знания на болните с хронични респираторни заболявания за контрол на заболяването»
Специалисти от болницата съвместно с партньорската организация обучиха повече от 200 пациенти с хронични белодробни заболявания.

asociaciya astma Специализирана болница за активно лечение на белодробни болести-Троян ЕООД

„Сдружение за превенция и лечение на белодробни заболявания – Троян” Съвместни проекти

Сдружение за лечение и превенция на бб

2005г., 2019 г. „Медицина и живопис – две изкуства срещу болката”

2005г., 2019 г. „Медицина и живопис – две изкуства срещу болката”

2015 г. „110 години вдъхновение и грижи за белодробно болните в България” Научна конференция с участието на водещи чуждестранни и български учени в областта на белодробните болести.

2015 г. „110 години вдъхновение и грижи за белодробно болните в България” Научна конференция с участието на водещи чуждестранни и български учени в областта на белодробните болести.

 

 

2016 г. „Регионална среща- тренинг на пулмолози и общопрактикуващи лекари от Община Троян“, с участието на професори от водещи белодробни клиники в страната и специалното участие на психотерапевта Мадлен Алгафари.

2018 г. Обучение на обучаващите в сърцето на Стара планина

Workshop за 50 специалисти – пулмолози , медицински сестри и общопрактикуващи лекари от общините Троян, Ловеч, Тетевен и Карлово, на тема:
„Повишаване нивото на компетентност, свързана с терапевтичните подходи при пациенти с ХОББ и обучение за придържане към назначената терапия и коректна употреба на инхалаторните устройства.“